Ajtónyitás, ajtómentés, zárszerelés

Ha bajba kerülünk, mert becsapódott az ajtónk vagy elromlott a zárunk, esetleg a betörő megrongálta és nem tudunk bejutni a saját lakásunkba, akkor mit tegyünk? Hívunk egy zárszerelőt. Vajon ki mennyire ért hozzá? Sajnálatos módon a zárszerelő és egyben ajtónyitó szakma nagyon felhígult és lassan már mindenki ért hozzá. Pedig igazából csak szaktanfolyam elvégzése után szabadna csak ilyet vállalni, hiszen mindent meg kell tanulni valahol. Én 1995-ben végeztem el az Alkalmazott roncsolásos és roncsolás mentes Nyitástechnikai Szakszemináriumot, amin bemutatták a legkorszerűbb külföldi szerszámokat és technikákat. Erről bizonyítványt is szereztem, aminek a birtokában lehet csak megvásárolni azokat a szerszámokat, amivel szakmunkát lehet végezni.

A reklámújságokban sűrűn találkozunk olyan ajtónyitókkal, akik kiszállás nélkül igen olcsón nyitnak. De vajon ez mennyibe fog nekünk kerülni? Először is ehhez az összeghez hozzájön az esti és a hétvégi felár, majd a nyitás során tönkretett szerkezetek ára (zárak, betétek és pajzsok). Már egy becsapódott ajtó esetén is tönkreteszik drága betéteinket, zárainkat, pedig mindenféle rongálás nélkül nyitható lenne. Így azért már sokkal drágább lesz, mint ha hozzáértő szakembert hívtunk volna.

A normagyűjtemény alapján (amit többek közt én is használok sok tisztességes társammal egyetemben) minden megkezdett óra 2700 Ft + ÁFA a kiszállás pedig 3200 Ft + ÁFA.

Partnereink: